STALOWA BRYTFANNA PERFOROWANA

Stalowa brytfanna perforowana ułatwia grillowanie drobnych kawałków, które mogą wpaść pomiędzy żeberka rusztu. Wypukła struktura otworów na dnie brytfanny gromadzi soki, marynaty i tłuszcz z potraw, zapobiegając powstawaniu płomieni, wysuszaniu się ich, a zarazem nadaje im chrupkości i intensywnego smaku. Brytfanna wykonana ze stali szlachetnej o grubości 1,2 mm o rozmiarach 39 x 33 cm.

 

stalowa-brytfanna-perforowana-69712-broil-king-02
stalowa-brytfanna-perforowana-69712-broil-king-01
stalowa-brytfanna-perforowana-69712-broil-king-04
stalowa-brytfanna-perforowana-69712-broil-king-03

OBSZERNY PIEKARNIK

Piekarnik Broil King® jest głęboki, wysoki, trwały i dodatkowo izolowany, aby zwiększyć wydajność grillowania. Wysoka pokrywa piekarnika umożliwiana zamocowanie rożna, dzięki temu upieczenie małego prosiaka nie stanowi problemu.

 

DWUSTRONNY ŻELIWNY RUSZT

Ciężkie, żeliwne ruszty doskonale gromadzą i rozprowadzają ciepło. Mogą być używane obustronnie w zależności od potrzeb. W pozycji rynienkowej gromadzą soki z jedzenia, aby je odparować i nadać smakom aromatu. Pozycja stożkowa pozwala uzyskać charakterystyczną kratkę na naszym steku.

 

SYSTEM FLAV-R-WAVE™

System aromatyzerów Flav-R-Wave™ wypełnia do 83% powierzchni piekarnika, dzięki czemu spełnia kilka funkcji: nadaje smak grillowanym potrawom, ochrania palniki oraz równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni piekarnika.

 

PALNIK DUAL-TUBE™

Technologia podwójnej konstrukcji rur Dual-Tube™ rozprowadza gaz równomiernie wewnątrz palnika, pozwalając na utrzymanie takiej samej temperatury zarówno z przodu jak i z tyłu piekarnika grilla ogrodowego.

 

PRECYZYJNA KONTROLA TEMPERATURY

Możliwa jest dzięki specjalnym wielostopniowym zaworom umieszczonym pod pokrętłami sterującymi Sensi-Touch™. Zawory Linear-Flow™ posiadają 180 stopniową skalę regulacji, co pozwala nie tylko na precyzyjne ustawienie temperatury, ale też sterowanie strefami ciepła wewnątrz piekarnika.