Mięso na grilla

Co najczęściej wrzucamy na ruszt? Oczywiście mięso! To z niego unosi się najwięcej aromatu, wyczuwalnego na dużą odległość. Pyszne, soczyste i kruche, w pachnących, aromatycznych marynatach. Na grilla nadaje się niemal każdy rodzaj mięsa. Czy będzie one chude, czy tłuste jest kwestią jedynie naszych preferencji oraz rodzaju potrwa, które chcemy przyrządzić. Jeśli przyjemności naszemu podniebieniu dostarczają mięsa tłuste, to warto wybrać:

  • wołowinę – najczęściej sięgamy po karkówkę, łopatkę, antrykot i rostbef,
  • wieprzowinę – tutaj zdecydowanie królują: żeberka, boczek i rumsztyk.

Doskonały wyborem może okazać się nieco bardziej chude, często niesłusznie niedoceniane mięso z jagnięcia lub barana. Nadmiar tłuszczu z takiego mięsa wytopi się podczas grillowania, a potrawy nabiorą aromatu i wyrazistego smaku. Równie często sięgamy po chude mięsa i tutaj także mamy bardzo szeroki wybór. Doskonale nadają się do grillowania udka, skrzydełka oraz piersi z kurczaka i indyka, oraz nieco lepszej jakości polędwiczki wieprzowe i wołowe czy schab wieprzowy. Nieważne, na jaki rodzaj mięsa się zdecydujesz, u nas kupisz je zawsze świeże i od sprawdzonych dostawców.

 

Co znajdziesz w naszej ofercie?

Doskonale wiemy, że smak potraw przyrządzonych na grillu zależy nie tylko od techniki grillowania oraz urządzenia, ale również od jakości mięsa, które umieszcza się na ruszcie. W naszym asortymencie znajdziesz najlepszej jakości mięso na grilla, takie jak: hiszpańska wieprzowina, kurczak, a także soczyste steki wołowe.

Surowe mięso na grilla, które dostarczamy naszym klientom, pochodzi od sprawdzonych dostawców, jest przebadane i cechuje się doskonałym smakiem oraz aromatem. Z dostępnymi w naszym asortymencie produktami masz pewność, że każde grillowanie będzie udane.

Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółową ofertą naszej firmy!