METALOWE WIDELCE DO SZARPANIA MIĘSA

Widelce do szarpania mięsa ze stali szlachetnej pozwalają w łatwy i szybki sposób przygotować szarpaną wołowinę lub inny rodzaj mięsa, rozdzielając go na włókna. W zestawie znajduje sie silikonowa spinka pomagająca przechowywanie kompletu razem. Całość można bez przeszkód myć w zmywarce do naczyń. Wbij, trzymaj, szarp!

 

metalowe-widelce-do-szarpania-miesa-64070-broil-king-01
metalowe-widelce-do-szarpania-miesa-64070-broil-king-02
metalowe-widelce-do-szarpania-miesa-64070-broil-king-03
metalowe-widelce-do-szarpania-miesa-64070-broil-king-04
 

OBSZERNY PIEKARNIK

Piekarnik Broil King® jest głęboki, wysoki, trwały i dodatkowo izolowany, aby zwiększyć wydajność grillowania. Wysoka pokrywa piekarnika umożliwiana zamocowanie rożna, dzięki temu upieczenie małego prosiaka nie stanowi problemu.

 

DWUSTRONNY ŻELIWNY RUSZT

Ciężkie, żeliwne ruszty doskonale gromadzą i rozprowadzają ciepło. Mogą być używane obustronnie w zależności od potrzeb. W pozycji rynienkowej gromadzą soki z jedzenia, aby je odparować i nadać smakom aromatu. Pozycja stożkowa pozwala uzyskać charakterystyczną kratkę na naszym steku.

 

SYSTEM FLAV-R-WAVE™

System aromatyzerów Flav-R-Wave™ wypełnia do 83% powierzchni piekarnika, dzięki czemu spełnia kilka funkcji: nadaje smak grillowanym potrawom, ochrania palniki oraz równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni piekarnika.

 

PALNIK DUAL-TUBE™

Technologia podwójnej konstrukcji rur Dual-Tube™ rozprowadza gaz równomiernie wewnątrz palnika, pozwalając na utrzymanie takiej samej temperatury zarówno z przodu jak i z tyłu piekarnika grilla ogrodowego.

 

PRECYZYJNA KONTROLA TEMPERATURY

Możliwa jest dzięki specjalnym wielostopniowym zaworom umieszczonym pod pokrętłami sterującymi Sensi-Touch™. Zawory Linear-Flow™ posiadają 180 stopniową skalę regulacji, co pozwala nie tylko na precyzyjne ustawienie temperatury, ale też sterowanie strefami ciepła wewnątrz piekarnika.