Kategorie

Wędzarnia TIMER UWDT-150v1.4

  • Jedno urządzenie umożliwia wędzenie na zimno* i wędzenie na gorąco. Prosta obsługa i zawsze profesjonalny rezultat doskonałego smaku wędzonek.
  • Nowy panel sterowania TIMER dla naszych wędzarni Borniak za pomocą, którego kontrolujemy czas pracy grzałki elektrycznej oraz oddzielnie czas pracy generatora dymu i osuszania.
  • Elektroniczny panel sterowania do precyzyjnej kontroli temperatury (maksymalna temperatura do 120 °C) gwarantuje niskie koszty eksploatacji.
  • Pojemność 150 litrów z 7 poziomami na 20 kg mięsa lub wędzonej żywności.
  • Borniak jest wydajny i energooszczędny dzięki specjalnej technologii izolacji ścian z silikonową uszczelką i magnetycznym zamknięciem.
  • Wnętrze wykonane jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
  • Misa ociekowa na tłuszcz oraz miseczki na wodę i do zbierania popiołu wykonane ze stali nierdzewnej umożliwiają łatwe czyszczenie.
  • Komin służy do regulacji gęstości dymu, który dostosowujemy do własnych potrzeb.
  • Stałe, optymalne wytwarzanie dymu do 8 godzin bez ponownego napełniania i podgrzewania przy niskich kosztach eksploatacji.
  • Zrębki Borniak są oczyszczone, produkowane bez dodatków chemicznych i konserwantów.
  • Cztery nóżki o regulowanej wysokości (opcjonalnie dostępne koła przemysłowe).

 

Wędzarnie elektryczne z generatorem dymu

Rozpocznij swoją przygodę z tradycyjnymi wyrobami, poznaj unikalne i co najważniejsze, naturalne smaki. Przekonaj się jak łatwe staje się wędzenie z Borniakiem.

 

 

generator dymu

wędlina wędzona

Idealna dla początkujących i profesjonalistów

Ser, ryby, mięso lub warzywa, rodzinny obiad czy kolacja – Wędzarnia Borniak sprawia, że dymienie dla każdego jest zawsze i wszędzie przyjemnością.

 

 

Informacje o wędzarnich

CHARAKTERYSTYKA NASZYCH PRODUKTÓW

 

 

Łatwość obsługi i efektywność

Tak w skrócie można opisać nasze wędzarnie. To najlepszy sposób, by na Twoim stole pojawiły się najbardziej wykwintne sery, ryby i wędliny. Wyroby o zniewalającym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Bez chemii, bez konserwantów.

Wytwarzanie dymu

Cały proces sprowadza się do przyciśnięcia guzika – a wszystko to za sprawą generatora dymu naszej produkcji. Generator pracuje tak, by zrębki drzewne tliły się wytwarzając dym. Jak wiadomo, odpowiednie spalanie drewna jest tym, co stanowi o powodzeniu wędzenia. I w tym względzie udało nam się dokonać pełnej automatyzacji. Spalanie zachodzi samoczynnie – drewno z zasobnika jest transportowane na grzałkę, gdzie stopniowo ulega spalaniu.

Co należy podkreślić?

Brak płomienia i odpowiednia temperatura spalania drewna – to sprawia, że wyroby wędzone w takich warunkach nie będą osmolone.

 

 

wędzarnia

wędzarnia podczas obsługi

Prosty w obsłudze

Sercem naszych wędzarni jest generator dymu. Zapewnia równomierną i ciągłą pracę podczas spalania drewna. Dym uzyskuje się poprzez tlenie się zrębków wędzarniczych w odpowiedniej temperaturze. Dzięki naszemu rozwiązaniu uzyskujemy to co najlepsze.

Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.

 

 

Wędzarnia Digital wyposażona jest w sterownik Borniak Timer.

Panel sterowania specjalnie zaprojektowany i opracowany dla wędzarni Borniak.

Temperatura, jak w wersji Simple utrzymywana jest na zasadzie przewidywania, dzięki czemu mamy pewność stałej temperatury.

Timer, w który wyposażony jest nowy sterownik daje nam możliwość ustawiania czasu dla poszczególny funkcji tj. grzanie, generowanie dymu, osuszanie. Korzystanie z urządzenia staje się jeszcze prostrze.

Zegar, teraz będziesz wiedział dokładnie ile czasu twoja potrawa była w dymie. Bez ustawienia timer, zegar pokazuje nam czas pracy danej funkcji.

 

 

timer

 

 

OBSZERNY PIEKARNIK

Piekarnik Broil King® jest głęboki, wysoki, trwały i dodatkowo izolowany, aby zwiększyć wydajność grillowania. Wysoka pokrywa piekarnika umożliwiana zamocowanie rożna, dzięki temu upieczenie małego prosiaka nie stanowi problemu.

 

DWUSTRONNY ŻELIWNY RUSZT

Ciężkie, żeliwne ruszty doskonale gromadzą i rozprowadzają ciepło. Mogą być używane obustronnie w zależności od potrzeb. W pozycji rynienkowej gromadzą soki z jedzenia, aby je odparować i nadać smakom aromatu. Pozycja stożkowa pozwala uzyskać charakterystyczną kratkę na naszym steku.

 

SYSTEM FLAV-R-WAVE™

System aromatyzerów Flav-R-Wave™ wypełnia do 83% powierzchni piekarnika, dzięki czemu spełnia kilka funkcji: nadaje smak grillowanym potrawom, ochrania palniki oraz równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni piekarnika.

 

PALNIK DUAL-TUBE™

Technologia podwójnej konstrukcji rur Dual-Tube™ rozprowadza gaz równomiernie wewnątrz palnika, pozwalając na utrzymanie takiej samej temperatury zarówno z przodu jak i z tyłu piekarnika grilla ogrodowego.

 

PRECYZYJNA KONTROLA TEMPERATURY

Możliwa jest dzięki specjalnym wielostopniowym zaworom umieszczonym pod pokrętłami sterującymi Sensi-Touch™. Zawory Linear-Flow™ posiadają 180 stopniową skalę regulacji, co pozwala nie tylko na precyzyjne ustawienie temperatury, ale też sterowanie strefami ciepła wewnątrz piekarnika.