Kategorie

Wędzarnia Cyfrowa Nierdzewna UWDS-150 SIMPLE v1.3


Borniak UWDS-150

 

  • Wykonana z blachy nierdzewnej szlifowanej, dzięki czemu mamy piękny wygląd i odporność na zabrudzenia
  • Wędzenie na zimno*, wędzenie na gorąco - łatwa obsługa i zawsze profesjonalne rezultaty z doskonałym smakiem wędzenia.
  • Z cyfrowym panelem sterowania do precyzyjnej kontroli temperatury (zakres temperatury do 120 stopni).
  • Pojemność 150 litrów z 7 poziomami do 20 kg mięsa lub wędlin.
  • Wędzarnia jest bardzo wydajna i energooszczędna dzięki specjalnej technice izolacji ścian z uszczelką silikonową i zamknięciem magnetycznym.
  • Wnętrze wędzarni wykonane jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
  • Szczególnie łatwe do czyszczenia dzięki tackom ociekowym na tłuszcz wykonanym ze stali nierdzewnej i tacce na wodę do zbierania popiołu.
  • Za pomocą szybra można łatwo regulować gęstość dymu w zależności od potrzeb.
  • W wędzarni Borniak pod kominem zamocowany jest zbiornik na skropliny.
  • Stałe, optymalne wytwarzanie dymu do 8 godzin bez ponownego napełniania i podgrzewania przy niskich kosztach eksploatacji.
  • Zrębki Borniak produkowane są bez dodatków chemicznych i konserwantów.

 

*Adapter do zimnego dymu sprzedawany osobno

Wędzarnie elektryczne z generatorem dymu

Rozpocznij swoją przygodę z tradycyjnymi wyrobami, poznaj unikalne i co najważniejsze, naturalne smaki. Przekonaj się jak łatwe staje się wędzenie z Borniakiem.

 

 

generator dymu

 

 

wędlina wędzona

 

 

Idealna dla początkujących i profesjonalistów

Ser, ryby, mięso lub warzywa, rodzinny obiad czy kolacja – Wędzarnia Borniak sprawia, że dymienie dla każdego jest zawsze i wszędzie przyjemnością.

 

 

Informacje o wędzarnich

CHARAKTERYSTYKA NASZYCH PRODUKTÓW

 

 

Łatwość obsługi i efektywność

Tak w skrócie można opisać nasze wędzarnie. To najlepszy sposób, by na Twoim stole pojawiły się najbardziej wykwintne sery, ryby i wędliny. Wyroby o zniewalającym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Bez chemii, bez konserwantów.

Wytwarzanie dymu

Cały proces sprowadza się do przyciśnięcia guzika – a wszystko to za sprawą generatora dymu naszej produkcji. Generator pracuje tak, by zrębki drzewne tliły się wytwarzając dym. Jak wiadomo, odpowiednie spalanie drewna jest tym, co stanowi o powodzeniu wędzenia. I w tym względzie udało nam się dokonać pełnej automatyzacji. Spalanie zachodzi samoczynnie – drewno z zasobnika jest transportowane na grzałkę, gdzie stopniowo ulega spalaniu.

Co należy podkreślić?

Brak płomienia i odpowiednia temperatura spalania drewna – to sprawia, że wyroby wędzone w takich warunkach nie będą osmolone.

 

 

wędzarnia

wędzarnia podczas obsługi

 

 

Prosty w obsłudze

Sercem naszych wędzarni jest generator dymu. Zapewnia równomierną i ciągłą pracę podczas spalania drewna. Dym uzyskuje się poprzez tlenie się zrębków wędzarniczych w odpowiedniej temperaturze. Dzięki naszemu rozwiązaniu uzyskujemy to co najlepsze.

Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.

 

 

Wędzarnia Digital wyposażona jest w sterownik Borniak Timer.

Panel sterowania specjalnie zaprojektowany i opracowany dla wędzarni Borniak.

Temperatura, jak w wersji Simple utrzymywana jest na zasadzie przewidywania, dzięki czemu mamy pewność stałej temperatury.

Timer, w który wyposażony jest nowy sterownik daje nam możliwość ustawiania czasu dla poszczególny funkcji tj. grzanie, generowanie dymu, osuszanie. Korzystanie z urządzenia staje się jeszcze prostrze.

Zegar, teraz będziesz wiedział dokładnie ile czasu twoja potrawa była w dymie. Bez ustawienia timer, zegar pokazuje nam czas pracy danej funkcji.

 

 

timer

 

 

OBSZERNY PIEKARNIK

Piekarnik Broil King® jest głęboki, wysoki, trwały i dodatkowo izolowany, aby zwiększyć wydajność grillowania. Wysoka pokrywa piekarnika umożliwiana zamocowanie rożna, dzięki temu upieczenie małego prosiaka nie stanowi problemu.

 

DWUSTRONNY ŻELIWNY RUSZT

Ciężkie, żeliwne ruszty doskonale gromadzą i rozprowadzają ciepło. Mogą być używane obustronnie w zależności od potrzeb. W pozycji rynienkowej gromadzą soki z jedzenia, aby je odparować i nadać smakom aromatu. Pozycja stożkowa pozwala uzyskać charakterystyczną kratkę na naszym steku.

 

SYSTEM FLAV-R-WAVE™

System aromatyzerów Flav-R-Wave™ wypełnia do 83% powierzchni piekarnika, dzięki czemu spełnia kilka funkcji: nadaje smak grillowanym potrawom, ochrania palniki oraz równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni piekarnika.

 

PALNIK DUAL-TUBE™

Technologia podwójnej konstrukcji rur Dual-Tube™ rozprowadza gaz równomiernie wewnątrz palnika, pozwalając na utrzymanie takiej samej temperatury zarówno z przodu jak i z tyłu piekarnika grilla ogrodowego.

 

PRECYZYJNA KONTROLA TEMPERATURY

Możliwa jest dzięki specjalnym wielostopniowym zaworom umieszczonym pod pokrętłami sterującymi Sensi-Touch™. Zawory Linear-Flow™ posiadają 180 stopniową skalę regulacji, co pozwala nie tylko na precyzyjne ustawienie temperatury, ale też sterowanie strefami ciepła wewnątrz piekarnika.