Kategorie

Smoke™ wędzarnia gazowa

Poznaj grille Broil King z serii
Smoke™ wędzarnia gazowa

 

smoke-wedzarnia-gazowa-02

Wędzarnia Smoke. Jestem widoczna z daleka.

Wędzarnia gazowa Smoke to rozwiązanie dla ludzi, którzy poszukują wyjątkowej głębi smaku i aromatu. Stała temperatura, przemyślany i wyjątkowy design oraz łatwość użytkowania pozwolą Ci się skupić na tworzeniu smaku, zapominając o urządzeniu. Wysokiej jakości materiały oraz długi okres gwarancji pozwolą Ci cieszyć się wędzarnią przez wiele lat.

Specyfikacja dla modelu Smoke™:

  • Moc palnika głównego 4.4 kW.

  • 4 968 cm2 całkowitej powierzchni rusztów.

  • 113 litrów pojemności wędzarni.

  • 4 regulowane ruszty zestali szlachetnej.

  • Regulowany wielofunkcyjny stojak na żeberka i pieczeń.

  • Regulowany system otworów wentylacyjnych Roto-Draft™.

  • Precyzyjny termometr Accu-Temp™.

  • Duży pojemnik na wodę oraz taca na wiórka ze stali szlachetnej.

  • 16 haków na mięso ze stali szlachetnej.

  • 4 mocne haki na narzędzia.

  • Wygodny otwieracz do butelek.

  • 2 wytrzymałe uchwyty do drzwi.

  • 2 pary solidnych stalowych drzwi z uszczelką i systemem zapięć.

  • 4 stopki plus dwa kółka dla wygodnego transportu.

  • Stalowa konstrukcja o podwójnych ściankach.

  • Farba odporna na wysokie temperatury.

Wymiary wędzarni:

  • wysokość - 122 cm

  • szerokość - 47 cm

  • głębokość - 51 cm

  • szerokość podstawy - 63 cm

  • głębokość podstawy - 73 cm

Wymiary głównej komory:

  • wysokość - 85 cm

  • szerokość - 39 cm

  • głębokość - 33 cm

Waga wędzarni:

Smoke™ - 30 kg

Wymiary rusztu:

ruszty ze stali

Wymiary opakowania:

  • wysokość - 45 cm

  • szerokość - 102 cm

  • głębokość - 50,5 cm

Z powodu stałego modyfikowania naszej oferty, parametry produktów mogą różnić się od zawartych na stronie www.broilking.pl, która nie jest ofertą w rozumieniu kodeksu cywilnego lecz ma charakter poglądowy. 

Wszystkie grille gazowe Broil King® są Reddi-Bilt™, czyli wstępnie zmontowane, co powoduje ze czas potrzebny na ich montaż jest skrócony. Jednocześnie wszystkie komponenty odpowiedzialne za doprowadzenie gazu zostały zmontowane w fabryce, co gwarantuje szczelność instalacji oraz bezpieczeństwo.

Okres gwarancji na poszczególne podzespoły:

Stalowa obudowa - 5 lat
Ruszty ze stali szlachetnej - 5 lat
Palnik - 5 lat
Pozostałe elementy oraz farba - 2 lata

Warunkiem udzielenia gwarancji jest rejestracja produktu w ciągu 30 dni od daty zakupu, dokonana za pośrednictwem formularza znajdującego się na stronie internetowej www.broilking.pl/rejestracja. Do rejestracji konieczne jest posiadanie dowodu zakupu produktu (paragon, faktura) na terenie Polski.

Oferowany przez nas produkt jest przystosowany do polskich norm i ciśnienia gazu, co zostało potwierdzone certyfikatem unijnym CE. Wędzarnia gazowa marki Broil King produkowana jest w USA w celu zapewnienia najwyższej jakości. Wykwalifikowani pracownicy dokonują rygorystycznych kontroli jakości oraz szczelności systemu w celu zapewnienia bezpiecznych w użyciu urządzeń, aby każdy mógł cieszyć się czasem spędzonym wędząc.

Wszystkie grille gazowe Broil King® są Reddi-Bilt™, czyli wstępnie zmontowane, co powoduje ze czas potrzebny na ich montaż jest skrócony. Jednocześnie wszystkie komponenty odpowiedzialne za doprowadzenie gazu zostały zmontowane w fabryce, co gwarantuje szczelność instalacji oraz bezpieczeństwo. Dowiedz się więcej.

certyfikaty

Z dumą wyprodukowane w Ameryce Północnej.

Onward Manufacturing Company jest producentem grilli marki Broil King. Rodzinną firmę założył Theodor Adam Witzel w 1906 roku w mieście Waterloo w Kanadzie. W chwili obecnej firma prowadzona jest przez trzech braci Teda, Terrego i Tima. Celem braci jest zadowolenie klienta, najlepsza jakość wykonania oraz użycie wysokiej jakości materiałów.

Grille gazowe produkowane są wyłącznie w fabrykach umieszczonych w Huntington Indiana i Dickson, Tennessee w Stanach Zjednoczonych oraz Waterloo, Ontario w Kanadzie.

Zobacz dedykowany temu grillowi
Materiał wideo

OBSZERNY PIEKARNIK

Piekarnik Broil King® jest głęboki, wysoki, trwały i dodatkowo izolowany, aby zwiększyć wydajność grillowania. Wysoka pokrywa piekarnika umożliwiana zamocowanie rożna, dzięki temu upieczenie małego prosiaka nie stanowi problemu.

 

DWUSTRONNY ŻELIWNY RUSZT

Ciężkie, żeliwne ruszty doskonale gromadzą i rozprowadzają ciepło. Mogą być używane obustronnie w zależności od potrzeb. W pozycji rynienkowej gromadzą soki z jedzenia, aby je odparować i nadać smakom aromatu. Pozycja stożkowa pozwala uzyskać charakterystyczną kratkę na naszym steku.

 

SYSTEM FLAV-R-WAVE™

System aromatyzerów Flav-R-Wave™ wypełnia do 83% powierzchni piekarnika, dzięki czemu spełnia kilka funkcji: nadaje smak grillowanym potrawom, ochrania palniki oraz równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni piekarnika.

 

PALNIK DUAL-TUBE™

Technologia podwójnej konstrukcji rur Dual-Tube™ rozprowadza gaz równomiernie wewnątrz palnika, pozwalając na utrzymanie takiej samej temperatury zarówno z przodu jak i z tyłu piekarnika grilla ogrodowego.

 

PRECYZYJNA KONTROLA TEMPERATURY

Możliwa jest dzięki specjalnym wielostopniowym zaworom umieszczonym pod pokrętłami sterującymi Sensi-Touch™. Zawory Linear-Flow™ posiadają 180 stopniową skalę regulacji, co pozwala nie tylko na precyzyjne ustawienie temperatury, ale też sterowanie strefami ciepła wewnątrz piekarnika.